Voetreflex

Voetreflexzonetherapie


Voeten, ze zitten onderaan 't lichaam en je vergeet vaak dat je ze hebt. We vinden het meestal vanzelfsprekend dat ze ons dragen en overal naar toe brengen.


Toch wordt het hele lichaam weerspiegeld in de voeten. Voelt het lichaam ergens niet prettig aan, dan zal dit ook voelbaar zijn op de reflexzone van de voet. Door deze reflexzones op een prettige manier te prikkelen stimuleer je de zelf genezende werking van het lichaam.


Voetreflexzonetherapie is dus een methode die u op een vriendelijke manier weer in contact kan brengen met uw bioritme; waardoor er een natuurlijk evenwicht in het lichaam wordt bereikt.

Het is puur blokkades opruimen die de energiebanen blokkeren, daardoor ontstaan namelijk alle klachten.

Belangrijke aspecten van voetreflexzonetherapie zijn:

- Beïnvloeding van organen en orgaansystemen.

- Aanraking.

- Aandacht geven.

Waarom voetreflexzonetherapie ?

Vaak wordt het gebruikt voor mensen die klachten hebben, mensen die ziek zijn of zich ziek voelen en heel vaak ook om gewoon lekker te ontspannen .


ook behandelingen van kinderen is bij ons mogelijk . daarvoor is wel toestemming van de ouders of verzorgers nodig dmv een behandelverklaring voorzien van handtekening van ouders of verzorgers .Wij kunnen 360 verschillende klachten behandelen.

Wat is voetreflexzonetherapie?

Voetreflexzonetherapie (ook wel voetreflexologie genoemd) is een oeroude geneeswijze in onze moderne tijd. In oude geschriften en afbeeldingen is terug te zien dat dit al meer dan 5000 jaar geleden in China werd toegepast. In het oude Egypte en indianenstammen in Noord-Amerika gebruikten ook al voetreflexzonetherapie. Een voet en been is onderverdeeld in zones; door deze te masseren stimuleer je bepaalde drukpunten en door de aanraking gaat energie stromen. Het gebruik van je handen, de aandacht die je geeft, de aanraking en de prettige ruimte zorgen voor een genezend en ontspannend effect.

Hoe ontstaan klachten en ziektes?


- Door verzwakking van het afweersysteem.

- Door vervuiling in het lichaam en de pogingen van het lichaam om te reinigen zoals: verkoudheid, griep, lichte of zware ontstekingen, slechter functioneren       van organen, huidirritaties en spierpijn.


Daar waar men als klacht mee komt is niet waar men in werkelijkheid last van heeft, bijvoorbeeld:


Als u zegt ik heb last van hoofdpijn, dan heeft u last van de oorzaak van hoofdpijn, en die wordt met voetreflexzonetherapie behandel, dat lost dan vervolgens de hoofdpijn op.